امـروز : جمعه 31 فروردين 1403
تاریخ : جمعه 30 خرداد 1399
کد 21159

اگر وضع تبریز قرمز بود؛ نماز جمعه برگزار نمی‌شد

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز گفت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز وضع تبریز را نارنجی اعلام کرده اند؛ اگر وضعیت تبریز قرمز بود، نماز جمعه به طور حتم برگزار نمی‌شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در خطبه های نماز جمعه تبریز گفت: برگزاری نماز جمعه هیچ اشکالی ندارد و جالب اینکه بیشترین همکاری در دوران کرونایی نیز در حوزه دین انجام گرفت، به طوری که مساجد، حوزه های علمیه، هیات عزاداری، مداحان، ائمه جماعات و ائمه جمعه بیشترین همکاری را کردند. وی تاکید کرد: بعد از ۴ ماه از تعطیلی نماز جمعه باید خدا را شاکر باشیم که زمینه برگزاری نماز فراهم شد که در این میان قدردان زحمات مدافعان سلامت هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم گفت: شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور و ستاد ملی مبارزه با کرونا هر هفته آخرین و شرایط شیوع ویروس کرونا را در اختیار ستاد برگزاری نماز جمعه قرار می دهند و از هفته گذشته مجوز اقامه این فریضه در تبریز صادر شده است. وی با یادآوری اینکه با شیوع ویروس کرونا با اولویت قرار دادن سلامتی مردم برگزاری این فریضه را تعطیل کرد، گفت: در حال حاضر در آذربایجان شرقی سه منطقه مراغه، بناب و قره آغاج در شرایط قرمز قرار دارند و بقیه شهرها سفید، زرد و در اصطلاحی جدید نارنجی هستند.

وی اظهار کرد: در طول ۲ روز گذشته مکرراً از رئیس دانشگاه علوم پزشکی در خصوص وضعیت تبریز سوال کرده ام که بنا بر اعلام آنها وضعیت شیوع کرونا در تبریز قرمز نیست.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با تاکید بر اینکه اگر وضعیت قرمز بود نماز جمعه اقامه نمی شد، گفت: اینکه کارشناس بهداشتی در خبر تلویزیون اعلام میکند تصمیم برگزاری نماز جمعه مربوط به ۲ هفته قبل است، درست نیست، زیرا در طول ۲ روز گذشته مسئولان بهداشت و سلامت استان در پاسخ سوالات مکرر بنده، مسئله ای در رابطه با عدم برگزاری اعلام نکرده اند.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه بیشترین همکاری در ایام کرونا در حوزه دین، مسائل مذهبی و ائمه جمعه بوده است، گفت: تعلیق نمازهای جماعت، مساجد، فعالیت هیئت های حسینی مصادق بارز این موضوع است؛ با اقامه فریضه نماز جمعه نمازگزارن تبریزی به وظیفه شرعی، قانونی و انسانی خود عمل می کنند و اگر اشکالی هم باشد، باید مسئولان نظام سلامت در استان پاسخگو باشند چون که مردم انتظار اطلاع رسانی دقیق از سوی آنها را دارند.

امام جمعه تبریز با گرامیداشت یاد شهدای مدافعان سلامت و متوفیان در اثر  ویروس کرونا، گفت: پایان خرداد و شروع تیرماه آغاز مناسبت‌های بزرگی است که یاد همه آنها را گرامی می‌داریم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در بخش دیگری از خطبه های این هفته با اشاره به مناسبت های تقویمی و هفتم تیرماه سالروز شهادت آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲تن از یاران او گفت: دکتر بهشتی حکیم بصیر و بنیان گذار قوه قضائیه میهن عزیزمان است و امروز راه و روش آن شهید بزرگوار با اقدامات ارزشمند این قوه قابل تقدیر است.

امام جمعه تبریز گفت: قوه قضائیه باید به جایگاهی برسد که اگر مظلومی احساس کرد مشکل دارد با رجوع به این دستگاه مشکل خود را مرتفع سازد.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با بیان اینکه اقدامات ارزشمند دستگاه قضاء مورد حمایت است، گفت: باید سلامتی و کارآمدی قوه قضائیه در اقدامات مدنظر مورد توجه قرار گیرد و هر مظلوم خود را به ساحل امن این قوه برساند.

خطیب نماز جمعه تبریز خاطرنشان کرد: قوه قضائیه باید مظهر عدالت و ملجا اطمینان و پناهگاه آرامش بخش برای مردم باشد.

خطیب نماز جمعه تبریز آغاز ماه ذوالقعده را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۴ ماه در سال از ماه های حرام است و معنی آن، این است که این ایام در پیشگاه خداوند متعال بسیار محترم هستند؛ باید بندگان الهی با توجه بیشتر به پرودگار، خودشان را برای شرایط حساس و مهم زندگی آماده کنند.

میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت موضوع دیگری بود که نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این باره گفت: دهه‌کرامت یادآور ساختار خلقت انسان است چرا که خداوند انسان را کریم آفریده است.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها روز دختر هم نامگذاری شده است، گفت: پیامبر اکرم از فرزند دختر بعنوان انسان های با برکت و خوش تربیت و دلسوز یاد کرده است.

خطیب نماز جمعه تبریز افتتاح دفتر نمایندگی مسجد مقدس جمکران در تبریز را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: ذبح قربانی توسط مردم در مساجد برای سلامتی امام زمان(عج) در ایام کرونا، از برکات و اقدامات ارزشمند این دفتر بوده است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تبریز با تبیین بایدها و نبایدهای تحقق عدالت اجتماعی گفت: مجموعه از دستورالعمل تحقق عدالت در ۴ محور قابل بررسی است؛ چرا باید عدالت خواه باشیم؟ برای تحقق عدالت چه باید کرد؟ به چه شکل باید عدالت خواه باشیم و اینکه بایدها و نبایدهای عدالت خواهی چیست؟

امام جمعه تبریز با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در این رابطه افزود: در پاسخ به این سوال که چرا باید عدالت خواه باشیم باید گفت؛ چون فوری ترین هدف تشکیل نظام اسلامی عدالت است، نظام اسلامی پرچم عدالت ‌را برافراشته و مردم مجذوب آن شده اند.

خطیب نماز جمعه تبریز با بیان اینکه نظام اسلامی باید تامین کننده عدالت باشد، گفت: بر همین اساس باید همه آحاد جامعه به شکل عادلانه از منابع حیاتی کشور برخوردار باشند.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با تاکید بر استقرار عدالت اجتماعی و قسط اسلامی در نظام اسلامی گفت: قیام پیامبران و میزان الهی بر این بود که مردم از فشار ظلم نجات پیدا کنند و در پرتو عدالت نظام انسانی به کمالات عدالت دست یابند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: هر نظامی هر چند با آرایش اسلامی، اگر تامین قسط و عدل و نجات ضعفا و محرومین را سرلوحه خود قرار ندهد به رسالت اصلی خود عمل نکرده است.

امام جمعه تبریز در پاسخ به محور دوم عدالت خواهی گفت: اثر ماندگار و موفقیت هر نظام اجتماعی عدالت است و بنا بر دیدگاه الهی در مجموع آفرینش ریشه تکوینی و طبیعی دارد./*

  • نوشته شده
  • در جمعه 30 خرداد 1399
  • ساعت 16
  • توسط itshams itshams
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh